Blogger Widgets

Monday, September 2, 2013

ေျဖာင့္လိုက္၊ ေကာက္လိုက္၊ ေဆးဆိုးလိုက္နဲ႔ ဆံပင္သားေတြေျခာက္ေသြ႔ ပ်က္စီးၿပီး အဖ်ားႏွစ္ခြေတြျဖစ္လို႔ စိတ္ညစ္ေနပါသလား...

ဆံပင္ အဖ်ားႏွစ္ခြျဖစ္ျခင္း ကင္းေစရန္

ဆံပင္ အဖ်ားႏွစ္ခြျဖစ္ျခင္း ကင္းေစရန္ ဆံပင္သားကို အေရာင္ဆိုးေဆး၊ အေရာင္ခြ်တ္ေဆး၊ ဆံပင္ လိမ္းဂ်ဲလ္၊ ဆံပင္ဖ်န္းစပေရးနဲ႔ ဆံပင္ေလမႈတ္စက္ စတာေတြ ထိေတြ႕မႈေၾကာင့္ ဆံပင္သား ေျခာက္ေသြ႕ပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ေစ႐ံု သာမက ဆံပင္အဖ်ား ႏွစ္ခြကြဲတာကိုလည္း ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။

ဦးေရျပားကို ပံုမွန္နွိပ္နယ္ျပီး ေရေႏြးေငြ႕ေပးပါ

ဦးေရျပားကို အုန္းဆီ၊ သံလြင္ဆီနဲ႔ မုန္ညင္းဆီတို႔ လိမ္းၿပီး တစ္ပတ္ ႏွစ္ႀကိမ္ အနည္းဆံုး ၁၀-၁၅ မိနစ္ခန္႔ ႏွိပ္နယ္ေပး ပါ။ လိမ္းၿပီးေနာက္ အခ်ိန္ ၅-၇ မိနစ္ၾကာ ဆံပင္သားကို ေရ ေႏြးေငြ႕နဲ႔ ေပါင္းခံေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ ဆံပင္သားထဲကို အဆီ ဝင္ ေရာက္မႈ ေကာင္းေစၿပီး ဆံပင္သား အရင္းေနရာမွာ ေသြးလွည့္ ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဆံပင္သား စိုျပည္ေစတဲ့ အတြက္

သင့္က်န္းမာေရး (ဦးေႏွာက္နဲ႕ မွတ္ဉာဏ္)

မနက္စာ မစားျခင္းဟာ ဦးေႏွာက္ ညံ့ဖ်င္းေစတဲ့ အခ်က္တစ္ခု ျဖစ္တယ္။ မနက္စာ မရွိရင္ ေသြးေၾကာထဲမွာ သၾကားဓာတ္ နိမ့္က်ၿပီး ဦးေႏွာက္အတြက္ လံုေလာက္တဲ့ အာဟာရ မရွိဘဲ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ စြမ္းရည္ကို က်ဆင္း ေစပါတယ္။ လိုတာထက္ ပိုစားေသာက္ ျပန္ရင္လည္း ဦးေႏွာက္ထဲကို သြားတဲ့ ေသြးလႊတ္ေၾကာေတြ တင္းမာေစတဲ့ အတြက္ ဦးေႏွာက္ရဲ႕ မွတ္မိႏိုင္စြမ္း၊ အသံုးျပဳ ႏိုင္စြမ္းနဲ႔ သိမ္းဆည္းႏိုင္စြမ္း ေတြကို က်ေစျပန္ပါတယ္။

ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းဟာ နီကိုတင္းဓာတ္က စိတ္ကို စြဲလမ္းေစသလို ဦးေႏွာက္ကုိ က်ဳံ႕ေစၿပီး အယ္ဇိုင္းမားေရာ ဂါေခၚ လူ႔မွတ္ဉာဏ္နဲ႔ စဥ္းစား ဆင္ျခင္ ႏိုင္စြမ္းေတြကို က်ဆင္း ေစပါတယ္။

အခ်ဳိဓာတ္ လြန္ကဲစြာ စားသံုးရင္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အသံုးျပဳတဲ့ ပ႐ိုတိန္းနဲ႔ အစာေရ စုပ္ယူေနမႈကို
^ Scroll to Top